Ervaren jobcoach

Ervaren jobcoach

Opgeleid tot ervaren jobcoach en autisme coach

Oprichtster Mariëlle van der Plas volgde in 2016 de Elan Job Coach opleiding. In datzelfde jaar werd zij erkend leverancier van Job Coaching Nederland, waardoor ze trajecten voor het UWV mag begeleiden Sinds 2018 ben is zij geregistreerd bij Noloc; de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Tevens heeft ze de opleiding tot Autismevriendelijke Coach gevolgd bij Leander van Meerten en Marjon Kuipers van Auticom.nl

Ontstaan Autisme Werk Match

Autisme Werk Match.nl is ontstaan vanuit haar eerste bedrijf Personal Youth Job Coach. Sinds de oprichting hiervan, in maart 2016, heeft Mariëlle vele jobcoach-trajecten mogen uitvoeren.

Mariëlle van der Plas: “De ruime praktijkervaring heeft mijn perspectief verbreed. Ik ben als coach in staat om onderscheid te maken in de diversiteit die binnen het autistisch spectrum valt. Zelfs wanneer mensen dezelfde vorm van autisme hebben zijn er onderlinge verschillen. Verschillen die het mogelijk maken om onderscheid aan te brengen in de aanpak van mogelijkheden en het ontplooien van talenten. Dit opent de deur naar optimale afstemming van wat specifiek voor de cliënt belangrijk is in de werkzaamheden en de werksituatie.”

“Al meer dan 500 jongeren met ASS individueel begeleid”