Omgaan met autisme

Omgaan met autisme op werk studie of stage

Autisme op de werkvloer

Ken je dat gevoel van overprikkeld zijn? Of zijn er andere zaken waardoor je vastloopt in je werk of studie? Vervelend, maar zeer herkenbaar bij mensen met autisme. Wellicht kun je uit de voeten met een paar kleine of iets grotere aanpassingen. Maar hoe? Geen stress; als je dit leest heb je de eerste stap al gezet. Wij helpen je graag verder.

Ga een vertrouwd gesprek aan met jouw persoonlijke jobcoach

Een goede coach is een persoon bij wie je helemaal jezelf mag en kan zijn. Waar jij je snel begrepen, vertrouwd en veilig voelt. Zo’n coach is oprecht, spreekt duidelijke taal en begrijpt jouw structuur van denken vanuit autisme. En is in staat om daar specifiek op aan te sluiten.

“Zonder jou de regie over je leven uit handen te nemen, zonder vooroordelen, aannames of adviezen waar je niets mee kunt. Maar met creativiteit, daadkracht en het nodige doorzettingsvermogen.”

Samen op zoek naar jouw manier om met autisme om te gaan

Jij voelt je gehoord en begrepen. Wij helpen jou om je valkuilen te omzeilen. Samen onderzoeken we welke aspecten in en rondom je werk voor jou prettig, mogelijk of onmogelijk zijn. Onmogelijk vanuit de overprikkeling die bij jou ontstaat. Waardoor jij dit als afleiding ervaart. Afleiding, waardoor je de focus op je werk moeilijker kunt herpakken of vasthouden. Autisme vraagt in alle opzichten om gedegen expertise en inzicht in jouw specifieke valkuilen.

Verbinding maken tussen werknemer en werkgever

Bij coaching hoort ook afstemming met je werkgever, studieadviseur, klantmanager van de gemeente of het UWV. Mariëlle van der Plas noemt zich ook wel ‘een tolk’.

“Het lukt mij om alle partijen met elkaar te verbinden. Dat is mijn kracht. Ons gezamenlijke doel: dat jij een passende studie, stage of werkplek vindt. Of behoudt.”

Autisme Werk Match levert maatwerk, waar zowel jij als werknemer profijt van hebt. Daarbij is Mariëlle dankbaar dat zij haar talenten voor je mag inzetten, zodat niet alleen jij maar ook de werkgever beter weet hoe je om gaat met autisme op de werkvloer.

Kosten autisme coach voor particulieren

Heb je ondersteuning nodig van een ervaren jobcoach met specialisatie in autisme? Als particulier is Autisme Werk Match rechtstreeks in te schakelen. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

  • Uurtarief: €100,- incl. BTW.
  • Match naar stageplaats: No cure No pay €250,- incl. BTW.
  • Match naar baan (bij afgeronde MBO): No cure No pay €450,- incl. BTW.
  • Match naar baan (bij wel of niet afgeronde studie HBO of universitair): No cure No pay €750,- incl. BTW.