Over auticoach Mariëlle van der Plas

Auticoach Mariëlle van der Plas

Auticoach Mariëlle van der Plas

Mariëlle van der Plas is jobcoach en eigenaar van Autisme Werk Match. Ze is te omschrijven als authentiek, krachtig en creatief. Naast haar functie, wat het beste te omschrijven is als ‘auticoach‘, is zij beeldhouwer en schilder: een uitvloeisel van een studie Textiele Werkvormen op de Hogeschool voor de Kunsten. Daar heeft zij veel geleerd en hier plukt zij ook in haar werk als jobcoach nog dagelijks de vruchten van.

“Ik zie ieder mens als een kunstwerk in wording. Een sculptuur die, vanuit een mooie basis van ruw uitgangsmateriaal, tot een fijn gepolijst beeldhouwwerk kan worden geslepen. Met een scherpe blik zoom ik tot het kleinste detail in op mijn cliënt, om diegene met een specifieke hulpvraag te kunnen helpen.”

Een ‘kijk-’talent om autisme snel waar te nemen

Naast een gedegen opleiding en ruime ervaring, is Mariëlle trots op de meerwaarde die zij als persoon kan leveren. Bijvoorbeeld door haar vermogen om snel afstemming te vinden met uiteenlopende individuen met verschillende vormen van autisme. Deze waarneming vindt plaats op basis van verbale en non-verbale communicatie. Daarop inzoomend komen details aan het licht, waarop zij kan nagaan in hoeverre specifieke aspecten vanuit het autistisch spectrum bij de cliënt een rol spelen. Mariëlle scant als het ware de QR-code, als startpunt bij het vaststellen en aanvliegen van de hulpvraag.

Mogelijkheden creëren om te slagen op werk of studie

Dit bepaalt onder andere het juiste tempo van communiceren met de cliënt en de meest efficiënte informatieverwerking. Details die van belang kunnen zijn, worden daarmee niet over het hoofd gezien, zij komen samen in het grotere geheel. En helpen in het proces om mogelijkheden te creëren vanuit de erkenning van onmogelijkheden. Mogelijkheden waarbij kracht en talenten tot bloei kunnen komen op de weg naar hun werk, studie of stage.

“Laat die droombaan maar komen!”

Geplaatste en/of gecoachte kandidaten door Mariëlle van der Plas zijn werkzaam bij:

  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties
  • Ministerie van Algemene Zaken Den Haag
  • Ministerie van VWS Den Haag
  • Belastingdienst Den Haag
  • Rechtbank Oost-Brabant locatie Den Bosch
  • Gemeente Haarlemmermeer
  • Dirk van den Broek Lisse
  • IP One Lisse
  • Stichting Gezel